Kawa specialty od palarni Colberg Coffee z Ethiopia0
Ethiopia, Yirgacheffe
Etiopia Yirgacheffe Mamo Kacha to wyrafinowana kawa ziarnista pochodząca z regionu Yirgacheffe w strefie Gedeo w południowej części kraju, uznawanego za kolebkę kawy. Uprawiana na wysokości 1500-2100 metrów z optymalnych warunków klimatycznych sprzyjających rozwojowi złożonych nut smakowych. Mamo Kacha - renomowany eksporter selekcjonuje wysokogatunkowe partie "Yirgacheffe Grade 2" z lokalnych stacji myjących, przewyższające standardowe G2. Charakteryzuje się nutami czekolady, cytryny, kwiatów i ziół. Gładkie jedwabiste body harmonizuje z jasną, żywą kwasowością, tworząc idealnie zbalansowany profil. Yirgacheffe słynie z eksplozji aromatów i delikatnego, cytrusowego profilu. Procesy naturalne i myte wydobywają najlepsze cechy zapewniając wyraźną czystość smaku i kompleksowość.
Palarnia
Colberg CoffeeWysokość uprawy
1500-2100 m n.p.m.
Obróbka
Washed, Natural
Odmiana
Heirloom
Stopień palenia
Jasne palenie