Kawa specialty od palarni HAYB Speciality Coffee z Etiopia0
Etiopia, Guji
Ethiopia Uraga z regionu Guji uprawiana na wysokości 1900 m n.p.m. z odmian Heirloom. Obróbka Anaerobic Natural - wiśnie prosto z drzew po zbiorach trafiły na 48h do zamkniętych pojemników, a następnie były suszone jak tradycyjny natural.
Ta kawka ma w sobie coś z świeżego prania suszonego na podwórku. Jest lekko, jest świeżo i z daleka daje sygnał: nooo, tu jest czysto!
To bardzo dobra i klasyczna Ethiopia. Lekkie smaki, biała, czysta herbatka dopieszczona owocami. Jest porządek!
Q score: 87. Za opisem stoi Dawid Zadara, Head Roaster palarni HAYB.
Palarnia
HAYB Speciality CoffeeWysokość uprawy
1900 m n.p.m.
Obróbka
Anaerobic Natural
Odmiana
Heirloom
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
87