Kawa specialty od palarni Krakowska Palarnia Kawy z Etiopia0
Etiopia, Sidamo
Jednorodna 100% Arabika pochodząca z regionu Sidamo w Etiopii - serca afrykańskiej kawy. Ziarna Grade 2 uprawiane na wysokości 1400-1800 m n.p.m. w idealnych warunkach dla coffea arabica.
Ziarna poddawane suchej obróbce (natural process) i palone od poziomu Cinnamon do Medium roast. Etiopia, będąca siódmym producentem kawy na świecie, słynie z upraw w regionach takich jak Harar, Sidamo, Yirgacheffe i Limu.
Charakteryzuje się bardzo bogatym i cięższym smakiem z wysoką kwasowością i przyjemnym kwiatowym aromatem. W profilu smakowym dominują przyjemne nutki herbaty z cytryną oraz ciemnego winogrona z przyjemną nutką goryczy.
Owocowy, kwasowy aromat z delikatnymi winnymi akcentami sprawia, że każda filiżanka to prawdziwa przyjemność. Smak jest bardzo bogaty, lekki i orzeźwiający.
Palarnia
Krakowska Palarnia KawyWysokość uprawy
1400-1800 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Brak Danych
Stopień palenia
Średnio jasne palenie