Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru, Wietnam, Indie, Coffee Hunter
Palarnia
Coffee HunterWysokość uprawy
500-1700 m n.p.m.
Obróbka
Natural, Washed
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Ciemne palenie
Włoski Klasyk to najpopularniejsza mieszanka przeznaczona do ekspresów ciśnieniowych. Ta kawa charakteryzuje się niską kwasowością i została stworzona z myślą o miłośnikach klasycznego, włoskiego espresso z obfitą cremą.
Mieszanka składa się z ziaren arabiki pochodzących z Ameryki Środkowej i Południowej (Brazylia, Kostaryka, Salwador, Peru) oraz robusty z Wietnamu i Indii. Kompozycja 65% arabiki i 35% robusty zapewnia idealny balans między smakiem a intensywnością.
W profilu smakowym dominują wyraźne akcenty gorzkiej czekolady, orzechów włoskich, karmelu i marcepanu. To mocna, aromatyczna kawa, która idealnie sprawdzi się jako baza do napojów mlecznych - cappucino czy latte, w których przyjemna goryczka przebija się przez mleko.
Ciemno palona mieszanka najwyższej jakości została opracowana specjalnie dla ekspresów ciśnieniowych. Intensywność na poziomie 8/10 gwarantuje wyrazisty smak, który przypadnie do gustu osobom lubiącym mocne kawy.
Palarnia stosuje rzemieślniczy sposób palenia w niskich temperaturach w piecach bębnowych, a po wypaleniu ziarna są chłodzone powietrzem z otoczenia (nie wodą jak w przemysłowych palarniach). Dzięki temu wydobywane są najlepsze właściwości sensoryczne kawy.
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
French Press
Moka Pot