Salwador, Coffee Hunter
Palarnia
Coffee HunterWysokość uprawy
1500 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Średnie palenie
El Salvador la Mayada to kawa, która urzeka wysoką słodyczą. Charakterystyczny jest dla niej smak mlecznej czekolady oraz orzechów ziemnych. Znajdziecie w niej również akcenty cynamonu i wanilii. Kawa jest dobrze zrównoważona o niskiej kwasowości. Zakończenie słodkie z długo utrzymującym się, przyjemnym posmakiem czerwonych owoców. W torebce znajdziecie ziarno równomiernej wielkości i barwy z charakterystycznym, czekoladowym aromatem.
Ta kawa z regionu centralnego Salwadoru uprawiana jest na wysokości 1500 m n.p.m. przez różne farmy współpracujące z palarnią. Średnie palenie (omni) o intensywności 6/10 sprawia, że kawa jest wszechstronna w zastosowaniu - doskonała do ekspresu ciśnieniowego, french press, kawiarki oraz metod przelewowych.
Proces obróbki mytej pozwala na wydobycie czystych, zbalansowanych smaków charakterystycznych dla tego regionu. Rzemieślniczy sposób palenia w niskich temperaturach w piecach bębnowych z chłodzeniem powietrzem zapewnia optymalne wydobycie właściwości sensorycznych.
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60