Peru, Kiwi Garden Coffee Roasters
Palarnia
Kiwi Garden Coffee RoastersWysokość uprawy
1100-2000 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Bourbon, Catimor, Caturra, Catuai, Typica
Stopień palenia
Średnie palenie
Organiczna kawa specialty z certyfikatem BIO/ORGANIC z kooperatywy Las Damas de San Ignacio w regionie Cajamarca w Peru. Uprawiana na wysokości 1100-2000 m n.p.m. z pięciu odmian: Bourbon, Catimor, Caturra, Catuai i Typica.
Bardzo wysokiej jakości kawa speciality charakteryzuje się lekką, przyjemną owocową kwasowością i jest dobrze zbalansowana. Złożony, intensywny aromat z wyczuwalnymi nutami trzcinowego cukru, czerwonych jabłek oraz skórki pomarańczy.
Proces obróbki to myta, suszona na słońcu metoda, która podkreśla czystość smaków i naturalną słodycz. Kawa o bogatym smaku z długim finiszem - maksymalna intensywność (6/6) przy niskiej goryczce.
Idealna dla miłośników ekologicznych kaw specialty o złożonym charakterze z owocowymi nutami i długotrwałym, satysfakcjonującym finiszem.
Aeropress
Cezve
Chemex
Clever Dripper
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Hario V60
Moka Pot
SoftBrew
Aeropress
Cezve
Chemex
Clever Dripper
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Hario V60
Moka Pot
SoftBrew