Kawa specialty od palarni Kiwi Garden Coffee Roasters z Peru0
Peru, Cajamarca
Organiczna kawa specialty z certyfikatem BIO/ORGANIC z kooperatywy Las Damas de San Ignacio w regionie Cajamarca w Peru. Uprawiana na wysokości 1100-2000 m n.p.m. z pięciu odmian: Bourbon, Catimor, Caturra, Catuai i Typica.
Bardzo wysokiej jakości kawa speciality charakteryzuje się lekką, przyjemną owocową kwasowością i jest dobrze zbalansowana. Złożony, intensywny aromat z wyczuwalnymi nutami trzcinowego cukru, czerwonych jabłek oraz skórki pomarańczy.
Proces obróbki to myta, suszona na słońcu metoda, która podkreśla czystość smaków i naturalną słodycz. Kawa o bogatym smaku z długim finiszem - maksymalna intensywność (6/6) przy niskiej goryczce.
Idealna dla miłośników ekologicznych kaw specialty o złożonym charakterze z owocowymi nutami i długotrwałym, satysfakcjonującym finiszem.
Palarnia
Kiwi Garden Coffee RoastersWysokość uprawy
1100-2000 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Bourbon, Catimor, Caturra, Catuai, Typica
Stopień palenia
Średnie palenie