Peru, Blue Drop
Palarnia
Blue DropWysokość uprawy
900 - 2000 m n.p.m.
Obróbka
Washed, Natural
Odmiana
Typica, Caturra, Catuai
Stopień palenia
Średnie palenie
Kawa Peru z regionu Cajamarca to 100% Arabica. Kawa charakteryzuje się intensywnym aromatem. Wyczuwalne nuty mlecznej czekolady, cukru trzcinowego i wiśni. Kawa 100% arabica ziarnista uprawiana jest na wys. pow. 1400m n.p.m. Wilgotne powietrze tamtego regionu rozprasza promienie słońca, przez co nie praży zbyt mocno pozwalając kawowcom rosnąć w optymalnych warunkach.
Peru Cajamarca - to kawa ziarnista, która idealnie sprawdzi się w automatycznych ekspresach do kawy, a po uprzednim zmieleniu na odpowiednią grubość, fantastycznie odnajdzie się w ekspresie kolbowym, kawiarce, tygielku bądź French Pressie. Peru Cajamarca jest doskonała do przygotowania espresso i kawy czarnej, również dobrze posłuży jako baza dla kawy mlecznej.
Cezve
Moka Pot
French Press
Espresso Machine
Cezve
Moka Pot
French Press
Espresso Machine