Kolumbia, Coffee Hunter
Palarnia
Coffee HunterWysokość uprawy
1700 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Tabi
Stopień palenia
Jasne palenie
KYOTO Colombia Finca La Cinta to wspaniała kawa specialty z naturalnej obróbki, w smaku której z łatwością odkryjecie tropikalne owoce, gujawę, marakuję, czerwone jagody.
Tegoroczne kawy z Kolumbii porywają niesamowitą jakością, złożonymi profilami sensorycznymi. Już nie możemy doczekać się kolejnych kaw z tego kraju.
Nolberto Olaya i jego rodzina prowadzą plantację La Cinta i specjalizują się w produkcji kaw specialty, koncentrując się na przyjaznych dla środowiska praktykach, aby zapobiec zanieczyszczeniu wody. Ponadto poddają recyklingowi miąższ kawy i miód, aby tworzyć własne nawozy.
Ich praca jest zróżnicowana pod względem procesów obróbki ziarna oraz upraw różnych odmian botanicznych. Wszystko po to by dostarczać doskonałe rezultaty. Wszystkie kawy przechodzą szereg procesów, takich jak naturalna, miodowa i myta; nieustannie eksperymentują z technikami fermentacji, aby ulepszyć ich profile smakowe.
Drip Coffee Maker
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker
Chemex
Aeropress