Kenia, Coffee Hunter
Palarnia
Coffee HunterWysokość uprawy
1500 - 2100 m n.p.m.
Obróbka
Washed, Barrel Aged
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Jasne palenie
Kenya Kiboko BARREL AGED – dzikość smaku w najlepszym wydaniu!
Ziarna z serca Kenii, z regionu Kirinyaga, uprawiane na wysokości 1500–2100 m n.p.m., już same w sobie są małym arcydziełem. Ale my dodaliśmy im jeszcze więcej charakteru! Przez kilka tygodni macerowaliśmy surowe ziarno w beczce po Bourbonie, co sprawiło, że po wypaleniu kawa nabrała głębokiego aromatu i kuszących alkoholowych nut.
Proces maceracji to prawdziwa magia. Świeże, zielone ziarna chłoną aromaty pozostałe w dębowej beczce, która wcześniej skrywała Bourbon. Drewno oddaje im subtelne nuty wanilii, karmelu i delikatnych przypraw, a alkoholowe akcenty nadają im ciepła i głębi. To jak powolne dojrzewanie dobrego trunku – ziarna nabierają unikalnego charakteru, który potem eksploduje w filiżance.
I co z tego wyszło? Czysta magia! Wyraźne akcenty czarnej porzeczki i cytryny, pięknie przełamane czekoladową słodyczą i bourbonowym ciepłem. Smak jest intensywny, głęboki i idealnie zbalansowany – słodycz i owocowa kwasowość doskonale współgrają z nutami, które kawa wyniosła z beczki.
To kawa dla tych, którzy szukają czegoś więcej – czegoś, co zaskoczy i oczaruje już od pierwszego łyka. Spróbuj Kenya Kiboko i przekonaj się, jak smakuje kenijska kawa w zupełnie nowym wydaniu!
Drip Coffee Maker
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker
Chemex
Aeropress