Indie, Coffee Hunter
Palarnia
Coffee HunterWysokość uprawy
1000 - 1350 m n.p.m.
Obróbka
Monsooned, Natural
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Średnie palenie
India Monsoon Malabar to kawa poddana unikalnemu procesowi monsunowania - po oczyszczeniu przez kilkanaście tygodni jest wystawiona na warunki atmosferyczne (wiatr, deszcz).
Monsunowanie to specjalny proces, dzięki któremu ziarno uzyskuje specyficzną, żółtawą barwę, jest duże oraz lekkie. Kawa niemalże pozbawiona jest kwasowości.
W smaku można wyczuć prażone orzechy, przyprawy z aromatem karmelu i dymu. Gęsta crema oraz charakterystyczny profil smakowy sprawia, że ta kawa świetnie sprawdza się jako klasyczne espresso.
To niezwykła kawa o unikalnym charakterze, będąca efektem tradycyjnego indyjskiego procesu monsunowania, który nadaje jej niepowtarzalne właściwości sensoryczne.
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker
SoftBrew
Clever Dripper
Chemex
Aeropress
Hario V60
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker
SoftBrew
Clever Dripper
Chemex
Aeropress
Hario V60