Brazylia, Coffee Hunter
Palarnia
Coffee HunterWysokość uprawy
1150-1350 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Średnie palenie
Cemorrado Trio to projekt, którego nazwa pochodzi od regionów Cerrado i Mogiana, w których uprawia się charakterystyczne brazylijskie arabiki najwyższej jakości. Ta inicjatywa to wyselekcjonowane ziarna, z których Chocolate Edition to kawa charakteryzująca się głębokim aromatem czekolady i orzechów z wyraźną słodyczą brązowego cukru, mlecznej czekolady oraz nutką miodu.
Doskonała zarówno do parzenia metodami ciśnieniowymi (ekspres, kawiarka, aeropress) jak również metod przelewowych dla miłośników delikatnej goryczki. Blend ziaren z dwóch najsłynniejszych regionów brazylijskich - Cerrado Mineiro i Mogiana - uprawiana na wysokościach 1150-1350 m n.p.m. zapewnia kompleksowy profil smakowy.
Średnie+ palenie o intensywności 6/10 pozwala na wydobycie charakterystycznych nut czekolady, toffi, miodu i orzechów przy zachowaniu wszechstronności zastosowania. Proces obróbki naturalnej (natural) nadaje kawom dodatkową słodycz i body, typowe dla brazylijskich arabik najwyższej jakości.
Rzemieślniczy sposób palenia w niskich temperaturach w piecach bębnowych z chłodzeniem powietrzem zapewnia optymalne wydobycie właściwości sensorycznych - bogatego smaku oraz niepowtarzalnego aromatu.
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60
Drip Coffee Maker
SoftBrew
Clever Dripper
Aeropress
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60
Drip Coffee Maker
SoftBrew
Clever Dripper
Aeropress