Biru – doskonała kawa w dobrym rozumieniu. Mieszanka z głębokim smakiem gorzkiej czekolady i urzekającym aromatem włoskich orzechów. Gorzkawy charakter, kawa zawdzięcza m.in. wyjątkowej kompozycji - 66% Arabiki i 34% mytej Robusty.
Kawa Biru to jeden z czterech blendów palarni, kawa o niezwykle czekoladowo-orzechowym profilu. Jest to druga mieszanka, w której używamy Robusty – jej szczególną cechą jest myta obróbka, która nie jest typowa dla tego rodzaju kawy. Myta robusta traci w takim procesie obróbki niekorzystnie cierpkie smaki wzbogacając naszą mieszankę o kremowe, gęste body i odczucie gorzkiej czekolady. Natomiast dzięki dodaniu kawy z Nikaragui zawdzięczamy owocowy posmak.
Dlaczego BIRU? Wszystkie 4 blendy są niebieskie – nazwy oznaczają kolor niebieski w różnych językach. Blend BIRU swój ostateczny charakter zawdzięcza kawie z Indonezji regionu Jawa, a w języku indonezyjskim „biru" oznacza właśnie kolor „niebieski".